¬ремето
в
ƒубровник

21 ∞C

ясно

в€тър 9 км/ч

2024-06-24 22 | 27 ∞C
2024-06-25 22 | 27 ∞C
2024-06-26 22 | 27 ∞C
2024-06-27 21 | 26 ∞C

“емпература на водата

15 ∞C




 ъде, кога, какво в »стри€ - ’ървати€

 ъде, кога, какво?

 ъде, кога, какво в »стри€ - ’ървати€?†Ќека тръгнем на път през най- големи€ полуостров в†’ървати€ »стри€ и да опознаем неговото разнообразие от цветове.

Ќепосредственно по брега на —ин€та »стри€ - ’ървати€ ще чуете нотки от музикалните фестивали, а арената в ѕула - ’ървати€ ще ви изненада с филмови спектакли.

ј, «елената »стри€ ще пробуди у вас авантюристични€ дух, който витае по склоновете на ”чк, а вкусът на трюфелите ще ви преследва в средновековните градове.

√рад ѕореч - ’ървати€ е средище на морски€ туризъм, където ще откриете бл€съка на мозаките от 3 век във ≈вразиевата базилика и куртурни наследства, заради които »стри€ - ’ървати€ е попаднала в —писъците на световното наследство на ёЌ≈— ќ.

»стри€ град –овин - ’ървати€ ще ви се залута между 19-те островчета и рифове на архипелага, които имат прекрасен изглед от катедралата —в. ≈фремий.

ќще в »стри€ - ’ървати€ ще видите и най- старата гладиаторска арена, ко€то се намира в ѕула. —ъщо в град ѕула може да бъдете гости на ‘илмови€ фестивал, който се провежда на открито в хърватски€ колизеум.

Ћетовището на старите римл€ни »стри€ - ’ървати€, ви кани да бъдете част от —ветовни€ тенис турнир, който от 1990 година прави в град ”маг - ’ървати€, където се провежда в най- големи€ спортен център в ’ървати€.

¬ »стри€ - ’ървати€ средновековни€ град ћотовун също ще ви запознае с част от ћеждународни€ филмов фестивал, където се представ€т едни от най- добрите филмови произведени€.†

«елените пътища в »стри€ †ще ви отведат в град ’ум, който е най- малки€т град в света. ќтпуснете се на маги€та на старите келти с вкуса на хумската традиционна раки€- биски.†

ј, тези които сте любители на природата и приключени€та, може да се впуснете в търсенето на злато, наречено трюфел, което »стри€ - ’ървати€ крие в ћотовунските гори. Ѕез значение от изхода на това приключение, обезателно посетете Ѕузет, където ще вкусите от божествената истрийска кухн€ в ƒните на трюфела.

ѕланинското катерене, планинси€ мотоциклетизъм и колоездене ви предизвикват още в »стри€ - ’ървати€ в откритата програма на най- високата планина в ”чк. ћоже да опитате и спорта- катерене в пещера в €мата на Ѕередин. ¬сред изложбата от подземни скулптури и релаксиращи€ звук на водата ще може да изб€гате от л€тната жега.†

«аължително посетете и Ћимски€т залив, който е известен с фермите за миди и риба и може да вкусите от техните гастрономични €сти€.

’ървати€ - Ќационални€т парк Ѕриони, който »стри€ нарича сво€ рай, ще ви поведе в сафари авантюри, показвайки най- различна флора и фауна и ще може да видите дори следи от динозавър.

—ините нотки на »стри€ - ’ървати€, ще ви отведат на музикалните фестивали по блус, които се провеждат в Ќовиград.

Ћюбителите на джаза пък могат да започнат сво€та ваканци€ в град ѕореч - ’ървати€.†

«а любителите на рибарски€ дух проверете защо –овинските нощи е най- посещавани€ фестивал на јдриатическо море.

¬ Ћабин - ’ървати€ пък, може да наблюдавате уникални улични представлени€.

“ова, което ви изредихме до тук, би тр€бвало да бъде една сериозна предпоставка да се замислите дали таз годишната ви†почивка††да не е тази†дестинаци€ за почивка†- »стри€ в ’ървати€.†